Terveystaloustieteen Seuran puheenjohtajaksi Ismo Linnosmaa

Terveystaloustieteen Seuran syysvuosikokous pidettiin 29.11.2017 Helsingissä, ravintola Aitossa (osoite Museokatu 29). 

 

Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ismo Linnosmaa (Itä-Suomen yliopisto, THL) ja varapuheenjohtajaksi Lauri Sääksvuori (THL). Heidän lisäkseen johtokuntaan valittiin uusina jäseninä Heini Salo (THL), Kati Koskinen (HUS) ja Visa Pitkänen (Kela). Seura toivottaa kaikki tervetulleiksi ja odottaa innolla mielenkiintoista yhteistyötä!

Samalla lämpimät kiitokset menneistä vuosista Pekka Rissaselle, joka päätti luopua puheenjohtajuudesta. Pekan lisäksi johtokunnasta jäivät pois erovuorossa olleet Neill Booth, Matti Lyytikäinen ja Pirjo Räsänen - suuret kiitokset kaikille antoisasta yhteistyöstä sekä mielenkiintoisista keskusteluista ja aloitteista vuosien varrella!

 

Abstraktikutsu: Terveystaloustieteen päivä 2.2.2018

Terveystaloustieteen Seura r.y. järjestää Helsingissä perjantaina 2. helmikuuta 2018 Terveystaloustieteen päivän teemalla

 

Markkinat ja terveydenhuolto

 

Sosiaali- ja terveyspalveluissa hyödynnetään enenevässä määrin markkinamekanismeja, kuten valinnanvapautta ja tuottajien välistä kilpailua. Mutta miten markkinat toimivat pääosin julkisesti rahoitetussa terveydenhuollossa? Julkisessa keskustelussa aiheesta on kuultu moninaisia näkökulmia, osin vailla selkeitä perusteluja. Terveystaloustieteellä on pitkä perinne aiheen teoreettisessa ja empiirisessä tutkimuksessa ja terveystaloustieteen päivässä paneudutaankin tänä vuonna ajankohtaiseen tutkimukseen terveydenhuollon markkinoista.

Mitä terveystaloustieteellinen tutkimus kertoo laatukilpailusta? Millaisena terveydenhuollon toimijat näkevät tulevaisuuden markkinatilanteen ja miten siihen on valmistauduttu? Terveystaloustieteen päivän tavoitteena on etsiä vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

 

Pääteemaa koskevien esitysten lisäksi tilaisuudessa esitellään uusinta suomalaista terveystaloustieteellistä tutkimusta. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille terveystaloustieteestä kiinnostuneille. Terveystaloustieteellistä tutkimusta tekeviä tutkijoita tai tutkijaryhmiä, jotka haluavat esitellä tilaisuudessa tutkimustuloksiaan pyydetään lähettämään esityksestään suomenkielinen artikkelilyhennelmä (ks. kirjoitusohjeet) viimeistään perjantaina 1.12.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Perustelluista syistä artikkeli voi myös olla ruotsin- tai englanninkielinen. Hyväksytyt artikkelit julkaistaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisusarjassa, joka jaetaan tilaisuuden osallistujille.

Tarkemmat ohjeet abstraktin kirjoittamiseen (pdf).


Terveystaloustieteen Seura 25 vuotta 19.5.2017

Terveystaloustieteen Seura perustettiin Helsingissä 19.5.1992. Tänä vuonna juhlistimme 25-vuotiasta Seuraa rennon keväisen juhlan merkeissä perjantaina 19.5.2017. Juhlapaikkana oli Soutupaviljonki Helsingissä.

Terveystaloustieteen Seuran kevätvuosikokous

Terveystaloustieteen Seuran kevätvuosikokous järjestetään keskiviikkona 22.3.2017 klo 18 alkaen Helsingissä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (Mannerheimintie 166). Kaikki Seuran jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! 

 

Esityslista (pdf)

Terveystaloustieteen Seuran matka-apurahat

Terveystaloustieteen Seura ry julistaa haettavaksi enintään viisi 500 euron suuruista matka-apurahaa kansainvälisiin, ulkomailla järjestettäviin konferensseihin, joissa hakija esittelee omaa terveystaloustieteeseen liittyvää tutkimustaan. Apurahat on tarkoitettu jatko-opiskelijoille sekä nuorille tutkijoille, jotka ovat väitelleet enintään neljä vuotta sitten, ja joiden tutkimus liittyy terveystaloustieteeseen. Matka-apurahaa voi saada vain tieteelliseen kokoukseen tai konferenssiin, jossa hakijalla on oma suullinen esitys tai posteri. Apurahan edellytyksenä on, että esitys on hyväksytty, mutta se voidaan myöntää ennen hyväksymispäätöstä ehdollisena, jolloin se maksetaan vasta kun vahvistus hyväksymisestä on toimitettu Terveystaloustieteen Seuran sihteerille. 

 

Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan väitöskirjatutkimuksen tai post-doc-tutkimuksen nimi/aihe, jatko-opiskelupaikka tai väitöspäivä, suunniteltu matkakohde (konferenssin nimi, paikka, järjestäjä), esityksen otsikko sekä tilitiedot matka-apurahan maksamista varten. Hakemukseen liitetään myös kyseiseen kokoukseen lähetetty abstrakti. Hakemukset lähetetään Terveystaloustieteen Seuran sihteerille viimeistään 24.4.2017, osoitteeseen sihteeri[at]ttts.fi. 

 

Lisätietoja matka-apurahasta antaa Terveystaloustieteen Seuran sihteeri Suvi Mäklin (sihteeri[at]ttts.fi, p. 044-5676920).

Terveystaloustieteen jatkokoulutusseminaari 11.5.2017

Terveystaloustieteen Seuran ja yliopistojen yhteinen jatkokoulutusseminaari järjestetään 11.5. toukokuussa. Seminaari on tarkoitettu terveystaloustieteen jatko-opiskelijoiden esityksille, mutta mukaan toivotaan myös senioritason tutkijoita kommentoimaan ja innostamaan uutta tutkijajoukkoa. Läsnä keskustelemassa on ainakin osa terveystaloustieteen professoreista. Seminaari järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja sen järjestämisvastuu kiertää eri yliopistojen välillä.

Deadline papereille on 15.4.2017

Lisätietoja antaa seuran sihteeri (sihteeri[a]ttts.fi) tai professori Petri Böckerman (petri.bockerman[a]utu.fi).

 

Lue lisää...

YHTEYSTIEDOT
Osoite | Adress | Address
Terveystaloustieteen Seura ry
Hälsoekonomiska Samfundet rf
Finnish Society for Health Economics
c/o Ismo Linnosmaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

PL30, 00271 Helsinki


Yhteyshenkilö | Kontaktperson | Contact person
Sihteeri | Sekretarare | Secretary
Piia Pekola, sihteeri[at]ttts.fi