Syysvuosikokous 26.11.2019

Terveystaloustieteen seuran jäsenet ovat tervetulleita syysvuosikokoukseen ja pikkujouluillalliselle tiistaina 26.11.2019. Tilaisuus alkaa klo 18:00 ja pidetään ravintola Katajanokan Kasinolla (Laivastokatu 1, Helsinki). Ilmoittautumiset sähköpostilla viimeistään maanantaina 18.11.2019 osoitteeseen  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Ilmoitathan samalla mahdollisista erityisruokavalioista. Lämpimästi tervetuloa!

Jatkokoulutusseminaari joulukuussa

Seuraava Terveystaloustieteen jatkokoulutusseminaari järjestetään Tampereen yliopistossa maanantaina 16.12. Ilmoittautumiset viimeistään 22.11. tästä linkistä. Lisätietoja antaa Olli Kurkela, olli.kurkela(at)tuni.fi. Jatko-opiskelijat voivat lähettää vapaamuotoisen matkakorvaushakemuksen (sisältäen kopiot kuiteista) sähköisesti rahastonhoitajalle visa.pitkanen(at)kela.fi.

Terveystaloustieteen päivä 2019

 

Terveystaloustieteen Seura järjesti Helsingissä perjantaina 1.2.2019 Terveystaloustieteen päivän teemalla Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio. Integraation teeman alusti Deputy Director, Dr. Jose-Luiz Fernandez (London School of Economics and Political Science).

 

Lisäksi terveystaloustieteen päivässä järjestettiin sessio siitä, mitä taloustieteen teoria ja menetelmät markkinoiden suunnittelusta voi tarjota elinsiirtojen kohtaannon kysymyksiin käytännössä. Teemaa pohtivat professori Hannu Vartiainen (Helsingin yliopisto), professori Tommy Andersson (Lundin yliopisto) ja professori Helena Isoniemi (Helsingin yliopisto, HUS).


Edellä kuvattujen teemojen lisäksi tilaisuudessa esiteltiin uusinta suomalaista terveystaloustieteellistä tutkimusta. 

 

Vuoden 2019 Terveystaloustieteen päivän esitykset sekä abstraktikirja

Abstraktikirja 2019. (Julkari-linkki)

Tarkempi ohjelma (pdf)

Fernandez, osa 1 (pdf)

Fernandez, osa 2 (pdf)

Pirskanen (pdf)

Saksi (pdf)

Vartiainen (pdf)

Andersson (pdf)

Isoniemi (pdf)

Terveystaloustieteen päivä 7.2.2020


Terveystaloustieteen seura ry. järjestää Helsingissä (Hotelli Presidentti)

perjantaina 7. helmikuuta 2020 Terveystaloustieteen päivän teemalla

 

Terveydenhuollon taloudellinen arvo – Kuinka paljon terveydenhuolto saa maksaa?

 

Terveystaloustieteen päivässä kysytään, mitä terveystaloustieteellinen tutkimus kertoo kustannus-vaikuttavuuden kynnysarvosta ja sen soveltuvuudesta terveydenhuollon priorisointiin. Päivän teemaa alustaa professori Karl Claxton Yorkin yliopistosta Englannista. Keskustelua jatketaan paneelikeskustelussa, missä tarkastellaan lääkkeiden taloudellista arvoa ja kustannus-vaikuttavuutta. Paneeliin osallistuvat Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston pääsihteeri Ilona Autti-Rämö, Lääkkeiden hintalautakunnan johtaja Lauri Pelkonen ja Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti. Lisäksi Terveystaloustieteen päivässä esitellään tuttuun tapaan uusinta suomalaista terveystaloustieteellistä tutkimusta.


Suomessa terveydenhuollon palveluvalikoimaan kuuluvat lääketieteellisesti perustellut sairauksien ennaltaehkäisy, sairauksien toteamiseksi tehtävät tutkimukset sekä taudinmääritys, hoito ja kuntoutus. Palveluvalikoimaan eivät kuulu toimenpiteet, kuntoutus tai hoidot, joiden vaikuttavuus on vähäinen ja kustannukset ovat kohtuuttomat saavutettavissa olevaan terveyshyötyyn ja hoidolliseen arvoon nähden. Joissakin maissa, kuten Iso-Britanniassa, on käytössä vähintään viitteellinen kynnysarvo tuotetun terveyshyödyn hinnalle. Kynnysarvon avulla pyritään tehostamaan terveydenhuollon palvelujärjestelmää, hillitsemään kustannusten kasvua ja priorisoimaan kustannus-vaikuttavia hoitoja. Pitäisikö myös Suomessa soveltaa kustannus-vaikuttavuuden kynnysarvoa valittaessa terveydenhuollon palveluvalikoimaan kuuluvia hoitoja ja palveluja?


 Tilaisuus on tarkoitettu kaikille terveystaloustieteestä kiinnostuneille.


Terveystaloustieteen päivän ilmoittautumismaksu on 180€ 17.1.2020 asti (hinta 90 € Terveystaloustieteen Seuran jäsenille ja opiskelijoille). 18.1.2020 alkaen rekisteröitymisen hinta on 220€.


Ilmoittautuminen tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Lämpimästi tervetuloa Terveystaloustieteen päivään 2020!

 

 

CALL FOR PAPERS: 29. TERVEYSTALOUSTIETEEN PÄIVÄ

 

Terveystaloustieteellistä tutkimusta tekeviä tutkijoita tai tutkijaryhmiä, jotka haluavat esitellä tilaisuudessa tutkimustuloksiaan pyydetään lähettämään esityksestään artikkelitiivistelmä (ks. kirjoitusohjeet) viimeistään 15.11.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Kaikki terveystaloustieteeseen liittyvät artikkelitiivistelmät ovat tervetulleita. Artikkelitiivistelmä voi olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen. Hyväksytyt artikkelitiivistelmät julkaistaan kootusti Terveystaloustieteen seuran internetsivulla.YHTEYSTIEDOT
Osoite | Adress | Address
Terveystaloustieteen Seura ry
Hälsoekonomiska Samfundet rf
Finnish Society for Health Economics
c/o Ismo Linnosmaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

PL30, 00271 Helsinki


Yhteyshenkilö | Kontaktperson | Contact person
Sihteeri | Sekretarare | Secretary
Tuuli Suomela, sihteeri[at]ttts.fi